Boktips

"Hälsoråd för hund"
Boken ger en kortfattad information med förebyggande råd och föreslår några åtgärder vid de vanligaste sjukdomarna hos hunden. Råden i boken har diskuterats fram gemensamt av farmaceuter och veterinärer. De vill hjälpa dig att ta ansvar, så att din hund ska må så bra som möjligt. Du får också veta, hur du själv kan göra nödvändiga åtgärder på ett korrekt sätt. Boken säljs på apoteket. 
ISBN 91-975460-0-3

"Agility - Rolig träning för alla hundar" av Patrick Holden och John Gilbert 
Agility är en av de populäraste hundsporterna, oerhört omtyckt av både hundar och hundägare. Den första tävlingen ägde rum i England 1978, men intresset för sporten ökade snabbt och numera har den sitt eget mästerskap. Agility ska dock först och främst vara roligt och ge plats för alla - oavsett om man vill tävla eller bara ha kul tillsammans med sin hund. Den här boken tar upp det mesta om sporten, från att hitta en klubb och tackla en hinderbana till deltagande i tävlingar.
ISBN 91-32-33150-9

"Aktivering - smart lek med din hund" av Nina Roeger och Alexandra Kamis
Ingen hund, oavsett ras, trivs med att enbart komma ut på promenader, mysa i soffan och få sin mat serverad morgon och kväll. Hunden blir betydligt lyckligare och mer harmonisk om den också får arbeta för sin mat och ta sig an olika utmaningar. Genom aktiveringsträningen kommer du att upptäcka sidor hos din hund som du inte trodde fanns. Kanske bor det en stjärna i din hund, som tar sig an och löser de mest komplicerade uppgifter! Alla övningar i boken har pedagogiska illustrationer och du kan med hjälp av symboler lätt orientera dig till den kunskapnivå som passar just er. Träningen kommer att ge dig och din hund spännande och glädjefyllda ögonblick. Och det blir garanterat många tillfällen till hjärtliga och goda skratt ...
ISBN 978-91-518-4377-3

"Skaffa hund - hundägarens först handbok" av Ulla Barvefjord
Boken är för dig som väljer hunden som husdjur. Här kan du bland annat lära dig att välja ras, göra valpen rumsren, lära den komma på inkallning, göra dig till flockledare samt träna hundens skottfasthet. Som guldkant på hundägandet får du veta en hel del om hundutställningar, agility och hur du får din hund att leta kantareller.
ISBN 91-534-2475-1

"Cocker Spaniel" av Kari Haave
Cocker Spanieln må vara snäll, söt, intagande och vacker, men det är som sportig hund som rasen verkligen kommer till sin rätt. Under årtionden har cockern bitit sig fast på hundarnas tio-i-topp-lista. Att den blivit så populär beror troligen på att hunden är mångsidig och läraktig samtidigt som den har stor arbetslust och lätt för att anpassa sig. Cockern har i grunden en vilja att behaga, men gör inte misstaget att döma hunden efter den väna fasaden. I cockern bor också ett busigt och viljestarkt energiknippe.
ISBN 91-534-2690-8

"Valpboken - Grunden för en positiv samvaro med din hund" av Git Jering
Hur får man en välfungerande och bra relation med sin hund? Där hunden är lydig och följsam men samtidigt glad, lycklig och företagsam. Den här boken lär ut hur man bygger upp en sådan positiv relation tillsammans med hunden.
ISBN 91-518-4574-1